'T Groene Goud

Italiaanse kazen

Italië kent een rijke historie aan mooie kazen, ze beschikken immers misschien wel over de meest bekende kaassoort ter wereld: de Parmigiano Reggiano! Naast de Parmigiano Reggiano willen wij jou ook kennis laten maken met wat onbekendere kazen. Dus laat je verrassen door al dat lekkers wat de Italianen kunnen met melk.
Parmigiano reggiano afbeelding

PARMIGIANO REGGIANO

Parmigiano Reggiano, in de volksmond beter bekend als: Parmezaanse kaas. Deze rijke, intense kaas maakt onderdeel uit van een decennia oude Noord-Italiaanse traditie. Tijdens onze trip door Toscane zijn wij ook langs een ambachtelijke, biologische Parmezaanse kaasboerderij geweest waar we zelf hebben gezien hoe de kazen elke dag met de hand gemaakt worden. Bij deze boerderij wordt de melk elke ochtend opgehaald met een klein karretje. De kazen worden elke dag gemaakt, schoongemaakt en omgedraaid om die ultieme smaaksensatie te creëren. Deze is zeker terug te proeven in onze kaas.

 

Het recept van de Parmigiano Reggiano is een van de oudste kaasrecepten. Het wordt nog steeds op traditionele wijze geproduceerd in de kleine, ambachtelijke kaasmakerijen rondom de mooie stad Parma. Het is een exclusief product en vindt zijn herkomst dan ook in dit mooie gebied. Deze herkomst wordt goed in de gaten gehouden door de ‘Consorzio del formaggio Parmigiano Reggiano’, die de kazen van keurmerken voorziet.

 

Vandaag de dag wordt de kaas, net zoals 900 jaar geleden, geproduceerd met slechts drie ingrediënten: melk, zout en stremsel. De Parmigiano Reggiano is zeer geliefd, niet alleen vanwege de rijke smaak, maar ook omdat het in heel veel gerechten gebruikt kan worden. De Italianen zelf gebruiken het bijna in elk recept, bijvoorbeeld over de carpaccio of door de pasta Pesto Genovese. Maar bijvoorbeeld ook in Melanzane alla Parmigiana. Een kaas met een rijke, uitgesproken smaak. De smaakintensiteit hangt af van hoe lang de kaas heeft liggen rijpen. Hoe langer het rijpingsprocer, hoe intenser de smaak en hoe groter de zoutkristallen in de kaas. Welke is jouw favoriet? Probeer onze kazen en proef het verschil!

Professioneel met respect
voor de italiaanse traditie

Biologic

Authentic Italian

Protected origin: DOP

Acient Recipe