'T Groene Goud

THE ITALIAN WAY

ONS AMBACHT

Welkom bij ’T Groene Goud! Een webshop vol heerlijke Italiaanse delicatessen met een verhaal. Wij zijn Sven en Jet, twee jonge passievolle ondernemers die houden van nieuwe dingen ontdekken, de Italiaanse cultuur en onze ideeën omzetten in daden. Zo begon dit avontuur in 2020!
Sven&Jet

2020

Ons eigen verhaal begint bij onze passie voor reizen. Wij houden van nieuwe plekken ontdekken en nieuwe ambachtelijke producten proeven. Een paar jaar geleden zijn wij samen ons hart verloren aan Italië. Een land met alles wat je maar kan wensen. Veel historie, mooie steden, een prachtige kustlijn, maar bovenal: overheerlijk eten! De smaak van Italië is onbeschrijfelijk voor ons.

Wij zijn begonnen met het maken van onze olijfolie met verse ingrediënten. Onze naam is hier ook van afgeleid, olijfolie is namelijk het goud van Italië. Wij begonnen een klein bedrijfje met het produceren van olijfolies met verse ingrediënten, zoals rozemarijn, knoflook en basilicum. Onze familie en vrienden waren er dol op en zo begonnen we met het verkopen op marktjes. We hadden al snel de smaak te pakken en zijn begonnen met deze webshop! 

Een webshop vol heerlijke Italiaanse delicatessen met een verhaal

2021

Wij vinden het belangrijk dat onze producten een verhaal hebben, daarom hebben wij medio 2021 een te gekke roadtrip gemaakt door heel Italië waarbij we van noord tot zuid kleinschalige bedrijven hebben bezocht. We zijn gestart in het noorden bij de ambachtelijke stad Parma waarbij we onze huidige biologische leverancier van onze parmigiano reggiano en parmaham hebben bezocht. Vervolgens zijn we doorgereden naar de stad van de pesto, Genua. Overal waar je liep waren er kleine winkeltjes met de lekkerste delicatessen, maar onze huidige leverancier sprong er wel echt uit. De samenhang van ambacht, het authentieke recept en uiteraard de smaak was voor ons genoeg reden om jou dit ook te laten beleven


Meet the Team

Twee jonge passievolle ondernemers die houden van:

nieuwe dingen ontdekken, de Italiaanse cultuur en onze ideeën omzetten in daden.

Sven Vedders

Eigenaar &
BBQ en pizza specialist

Jet Burema

Content Marketeer &
Antipasti fijnproever

onze tripjes

Wil je op de hoogte blijven van onze tripjes? Bekijk hier waar we naar toe gaan, wat we hebben geproefd en wat misschien binnenkort in ons assortiment verschijnt!

Bekijk hier ons bezoekje aan kaasboederij waar onze biologische Parmigiano Reggiano wordt gemaakt!